8 Temmuz 2021 Perşembe

Trans Erkeklerde Hormon Öncesi ve Sonrası Beslenme

 Trans Erkeklerde Hormon Öncesi ve Sonrası Beslenme

Cinsiyet değişik liği yaptırmak isteyen bir Birey, bazı bilgilere sahip olmalıdır. Çünkü; Cinsiyet değiştirme ameliyatı ve operasyonları oldukça kapsamlı ve uzun süreçli olmaktadır. Bu süre zarfında uzman doktorlar ve psikiyatristler tarafından hastayla her konuda bilgi alışverişi sağlanacaktır.

Hormon öncesi ve sonrasında cinsiyet değişikliği yaptırmak isteyen hastanın beslenme düzeni konusunda yeterli bilgiye sahip olması, onun hormon aldığı süre içerisinde ve sonrasında herhangi bir sorun yaşamamasını sağlayacaktır.

Hormon Öncesi Beslenme

Trans erkeklerin testosteron hormonu almadan önce dikkat etmesi gereken konular vardır. Bu konulardan biri tüketilmemesi gereken maddelerdir. Örneğin; Sigara ve alkol gibi diğer zararlı maddelerin tüketimi hormon tedavisi sürecini etkileyecektir.

Hormon tedavisi almadan önce özellikle sabah kahvaltısına, ardından diğer öğünlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Hormon tedavisi sürecinde vücutta oluşan salgıların dozu artacak ya da azalacaktır. Özellikle testosteron hormonu bir vücuduna girdiğinde oldukça değişik etkiler yaratacağı için, beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

Hormon tedavisi almadan önce beslenme düzeninize dikkat etmeniz, ileriki hayatınızda da bu düzeni sürdürmenizi sağlayacaktır. Özellikle trans erkek bireyler, erkek olduktan sonra daha erkeksi durmak amacıyla kaslı bir görünüm elde etmek isteyecekleri için vücut geliştirme yapmak isteyeceklerdir.

Trans erkek bir bireyin, kaslı bir vücut için her zaman düzenli ve sağlıklı beslenmesi gerekecektir. Özellikle testosteron hormonu ile birlikte daha fazla kas kütlesine sahip olacak bireyin hastanın beslendiği gıdalara çeki düzen vermesi gerekmektedir.

Hormon Sonrası Beslenme

Trans birey, daha erkeksi bir görünüme sahip olmak için yaklaşık 2 yıl boyunca hormon tedavisi görecektir. Bu hormon tedavisi, bireyin daha iyi beslenmesini gerektirecektir. Çünkü; bireylerin vücut yapısı ile erkeklerin vücut yapısı arasında bazı farklar vardır. Örneği; bireylerin vücudu daha yağlı iken erkeklerinki bunun tam tersi olarak daha kaslıdır.

Bu durum her erkeğin kaslı bir vücudu olduğu anlamına gelmez. Ama, iki normal düzeydeki birey ve erkeğin vücut yağ tabakasına bakıldığında birey bireyin vücudu daha kalın bir yağ tabakasına sahip olduğu görülecektir. Trans bir erkeğin bu süreçte vücudunu daha erkeksi görünüme kavuşturması için protein ağırlıklı beslenmesi gerekmektedir.

Hormon tedavisi görüp sakalları çıkan, vücudu tüylenen, memesi küçülen, sesi kalınlaşan ve vücudundaki kas oranı artan birey birey, hormon tedavisinden önce olduğu gibi hormon tedavisinden sonra da sigara ve alkol gibi zararlı maddeleri kullanmamalıdır. Yeni bir cinsiyete sahip olan bireyin vücuduna daha çok dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü; 3 yıl boyunca bazı ameliyatlardan geçen vücudun enfeksiyon ve hastalık kapma oranı yüksek olabilir.

Bunlar gibi daha bir sürü sebep olduğundan dolayı trans erkekler, hayatını değiştirmek için büyük bir adım attığında aynı zamanda büyük bir sorumluluk almış olurlar. Hormon tedavisi sonrasında ve hormon tedavisi sırasında uzman hekiminiz tarafından ameliyata hazırlanmanız için bir diyet programı oluşturulacaktır.

Doktorunuzun vereceği programa ek olarak yukarıda sizler için hazırladığımız bilgileri uygulayarak daha sağlıklı bir yaşama adım atmanız mümkündür. Sağlıklı bir beslenme düzeni sadece hormon tedavisi öncesi ve sonrası için değil, her zaman için oldukça önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder